Rømning

Galleri

Rømningen:

Ejendommen var fyldt med gamle glasskår, butiksinventar uoverstigelige mængder af duelort og meget mere. En stor flok duer har boet på 1.ste sal og loftet gennem laaaang tid, så det var en heftig omgang at få ryddet ejendommen.

Hele ejendommen var fyldt med skidt og møg, gammelt butiksinventar, kassevis af glasskår, tomme papkasser osv

Mange af væggene var, beklædt med bløde og hårde masonitplader. Det har ikke været sundt for huset, bag det kunne skimmelsvampe rigtig boldte sig, og fugten kunne ikke længere transportere sig.

I et af rummene lå gulvet så underligt skævt. Da vi fik fjernet linoleumsgulvet viste det sig, at bundremmen i facadevæggen var rådnet bort. Gårdspladsens niveau var med tiden blevet hævet så meget, at bundremmen lå under jordhøjde. Den var med tiden blevet ædt op, og vandet har stille og roligt kunnet flyde ind under gulvet…….!

Flere steder i ejendommen, havde utætheder i taget, gennem mange år tilladt vandet at strømme ind, med det resultat, at mange bjælker var rådnet, og hele etagedæk smuldret væk. Så i luden, som er den bygningsdel, der samler for og sidehus, er der nu hverken gulve eller lofter fra stue til 2.sal.

Samtidig med rømningen er huset blevet sikret. Der er sat stilladser og soldater op til at støtte og bære huset, på alle kritiske steder. Taget er blevet lettet for sin vægt. Vi har nedtaget alle tagsten og gamle lægter, opsat nye midlertidige lægter hvor vi så har kunnet fastgøre presenninger, som skal holde regnen ude, indtil vi er klar til at genrejse taget.

I baghuset, som senest har fungeret som lager, var der blevet støbt et 10-15 cm tykt betonlag ovenpå det gamle gulv. Som følge af den nye gulvhøjde, havde man bare savet et tilsvarende stykke af både ud-  og indvendige døre. Det betød at vandet løb ind under hoveddøren, – og sådan kan vi blive ved.

Men det føltes godt at få tømt huset. Og heldigvis fik vi en rigtig god lang og tør sommer, hvilket gjorde huset godt….!

Vi havde planlagt at starte med at renovere baghuset, – der var nemlig nyt tag, Så det var sikkert ikke så omstændigt. Men vi blev klogere. Der var nemlig en grund til at man i 1999 havde skiftet taget ud. Der var voldsomme skader i en stor del af bindingsværket. Så det blev en stor og omsiggribende opgave at udskifte store dele af bindingsværkkonstruktionen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *