Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/stengade58.dk/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Ugen der gik – uge 35 | Stengade58

Ugen der gik – uge 35

Uge 35 – Lad os finde de historier huset kan fortælle ?

Ud over at vi stadig arbejder på taget i sidehuset, har ugen bragt flere sjove og gode oplevelser. Den ene er Donald, som kvit og frit, har tilbudt os nogle fine gamle gulvbrædder. Vi har været oppe og kigge på dem. De er fantastisk flotte, men vi skal lige afklare om de er for smalle i forhold til husets øvrige gulve. Der var også dørhåndtag og nogle sjove gamle “kælder-lamper”, som jeg tror kan være fine på vores badeværelse eller i portrummet, – spændende !
Den anden store ting var, at arkitekten var her sammen med konservator Anne Simonsen. Hun fik en guidet rundtur til husets historiske spor. På vores foto kan I se fine gamle døre, den ene med udvendig låsekasse, et gammelt indbygget dækketøjsskab, dør med adgang til nabohuset Stengade 56, bemalede panelvægge, bemalinger på pudsede vægge i trapperum og stuer mod Stengade, loftbjælker med en rød-malede profiler. Det er interessant at gå ved siden af og lytte til Leif og Annes gæt og overvejelser omkring de ting som disse fund kan fortælle om husets alder og historie. Kulturstyrelsen finder alle disse spor meget spændende, og da det jo ikke er så ofte at man kan komme helt ind til ‘ skelettet’ i de gamle huse, er her jo en enestående chance for at bladre lidt i historiebogen. I den kommende uge tager Kulturstyrelsen så stilling til om de vil anbefale og betale en undersøgelse. Sandsynligheden for at undersøgelsen vil inspirere os og stille os over for nogle vanskelige valg er nok rimelig stor. Jo mere indsigt man får, jo mere drages man af historiens vingesus, men vi befinder os jo i en situation, hvor både penge og energi må fokusere på at få huset tilbage på sine ben. Så lige nu kan vi ikke overskue at indgå i opgaver der kan fordyre eller forsinke projektet. Men under alle omstændigheder vil en undersøgelse være både yderst relevant og spændende. Det er Kulturstyrelsens holdning at vi ikke forpligtes af undersøgelsen, men at vi kan lade os inspirere, og man kan dække væggene til med plader. De står så veldokumenteret og venter på bedre tider, eller en ny ejer.


Ugen har også budt på en lille sjov oplevelse i form af en fotograf der har lånt loftrummet i forhuset, som atelier. Der rumsterede han så i en times tid, med medbragt stol, model og det helt rigtige lys, foran en meget flot gammel lerpudset gavlvæg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *