Ugen der gik – uge 21

Uge 23

Byggeriet har ligget lidt stille. Det er vigtigt at sige til sig selv, at det gør det bare en gang imellem, – og vigtigst at det er helt i orden. Mange ting har spillet ind. Blandt andet har mit arbejde krævet meget af min opmærksomhed.
I løbet af ugen har vi dog brugt en del tid på, ”med næb og klør” at finde en tagløsning, hvor vi kan undgå at lægge plastik i taget. Det skal forstås sådan at ved den traditionelle tagopbygning, kræves en luft-spalte mellem undertag og isolering, ligesom det fordrer at hele konstruktionen gøres tæt med plastik. Luftspalte bruger 50 mm af den sparsomme plads, som ellers kunne bruges til isolering.

Vi ønsker i stedet at anvende træfiberplader og træfiberisolering. Denne løsning er diffusions-åben og kan tranportere fugten, og kræver derfor ingen luftspalte, -den kan ånde. Kulturstyrelsen og arkitekten har lidt betænkeligheder og spørgsmål, især til hvordan materialerne arter sig i overgangene, til skotrender, nabotag etc. Materialerne har dog gennem mange år, været brugt i landene omkring os. Nu skal de også bruges i Danmark, men i Stengade 58 har vi lidt tiden imod os, for vi skal have lavet taget her i sommer, så mange gode folk skal sættes i gang og hjælpe os til et ”plastikfrit hus”.
Vores værksted har længe været uhensigtsmæssig indrettet, så vi har, i ugens løb, også fået flyttet lidt rundt på tingene og ryddet op. Høvlebænken er flyttet en reol fra kælderen er hentet op, og kan nu tjene til opbevaring af diverse kasser med alskens uundværlige ting og sager. Helt færdigt er det ikke blevet, men de tunge ting er på plads.

Vi har pga. et tip fra en ven, købt en del indfatninger fra en stor nedrivning på Rigshospitalet, – lækre ting til en overkommelig pris, gennem firmaet Genbyg.
Exif_JPEG_PICTURE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *