Ugerne der gik – uge 20, 21 og 22

Hold nu op…..Hvor har vi drevet rovdrift på familie, venner og håndværkere i de sidste par uger.

Til gengæld er det helt vildt så meget vi har nået. Vi har ansat nogle ekstra hænder, og det har været en stor hjælp.

Døre, skabe, bordplader, panelvægge, vinduesinddækninger og meget mere har krævet omtanke og håndelag fra Rune, Benjamin og Ole som har målt, savet og tænkt. Der findes ingen rette vinkler i dette hus, og når materialerne også helst skal genanvendes, så kræver det sin mand. Og så ikke at forglemme den kæmpe opgave det var at få bøvlet låse og håndtag til rette i alle døre……!

En søn kom forbi… Asger forbarmede sig over sine travle forældre og kom af flere omgange og gav en hånd med. Han er i snedkerlære, så også han har været udfordret med skæve vinkler og masser af arbejde.

Møllebakke-snedkeren (Ib Andersen) kom forbi – og hen over kaffen lod han os forstå at han allerede havde lavet en del af det arbejde som ellers ventede forude. Blandt andet havde han savet alle træ-fliserne til portrummet. Og de er så flotte at man får tårer i øjnene….

Henry vores elektriker er næsten flyttet ind. Han har arbejdet dybt koncentreret og på højtryk for at samle ”alle tråde” og i den seneste periode er der kommet færre og færre forlængerledninger og flere og flere lamper – MED LYS !

Administration,- jeg selv har forsøgt at få styr på alt det administrative, koordinere indkøb, leveringer og få styr på hvad vi skal bruge i vores kommende ”virksomhed”. Det er noget af en opgave at finde, vælge og beslutte alt omkring inventar, av-udstyr, dyner, sengelinned, håndklæder, hudplejeprodukter,  osv, osv.

Myretue -nogle dage har gården og huset, mest af alt mindet om en myretue og det har vrimlet med håndværkere.. Låsesmede der har opsat kode-låse i tre døre, elektrikeren, blikkenslageren har også knoklet for at få alle toiletter og vandhaner på plads, og det er lykkedes. ….! Vi har købt vandhaner ved ZEROMIX, som producerer vandhaner helt uden bly og nikkel. Tonny fra Gunoes har været og installere internetforbindelsen. Jeg skal da ellers hilse og sige vi har haft problemer med YouSee, SÅ irriterende, bl.a fordi hver gang man ringer, får man en ny medarbejder i røret, og de nedlægger og opretter vores abonnement adskillige gange, uden at hverken de eller vi forstår. …… ÆV,- nå men nu fungerer det heldigvis!

Døre retur fra brandsikring. I sidst uge fik vi alle døre retur, efter de er blevet brandmalet. Det var lidt skuffende, da flere f dørene så ud som om de var malet med en grov kalkkost. Men hovedsagen er at de kan sikre i tilfælde af brand.

Så kom sengene. Torsdag i sidst uge blev der leveret senge og cafestole,- vi var ved at drukne, men nu er sengene samlet og fordelt på værelserne, så må vi rykke lidt rundt med dem, indtil vi er færdige med værelserne.  Vi begynder så småt at kunne danne billeder af huset i fremtiden.

Vennehjæp så det basker….. Der er kalket, gjort rent,  taget mål til en helt speciel cafe-lampe-løsning, bagt brød og lavet mad, hentet pizza, tapetseret, poleret og samlet prismelysekroner, gården er ryddet op og ordnet, møbler er malet, skabslåger slebet, lofter og vægge malet, rullegardiner er lavet, træfliser lagt i portrummet, og så er der lavet kaffe og vasket op, lavet kaffe og vasket op og lavet kaffe og vasket op og vasket op og…..

Før og efter…………….. (foto af gården) Onsdag aften blev huset tømt for alt ……malerbøtter, pap byggematerialer, værktøj osv osv. Der skulle støvsuges og gøres rent. Og som naboen sagde, da hun kiggede ned i gården den næste morgen. Der må have været en engel forbi……!”

Generalprøve. Mine tidligere kollegaer har koblet mit gamle job til mit nye. De holdt nemlig kursusdag hos os, og det var en fantastisk oplevelse for mig, at det netop var dem der var vores første ”gæster”. Det gik super godt og både de og vi var glade.

Guldsmeden. I torsdags var vi inviteret til ”sparrings-besøg” hos Guldsmeden på et af deres hoteller i København (økologisk hotelkæde). Det var så inspirerende og de delte gavmildt ud af deres viden, madopskrifter, gode ideer osv. Og så fik vi også en forygende dejlig morgenmad.

Kok til cafeen. I fredags havde vi ansættelsessamtale med 5 ansøgere til vores ledige kokke-stilling. Karin som allerede er ansat havde fået hendes tidligere kollega og kok til at deltage i samtalerne, for at bidrage med køkkenfaglige spørgsmål. Så også den dag var til stor glæde og inspiration for os. Og på mandag ved vi forhåbentlig hvem der bliver vores kommende kok i cafeen.

Sommer i gården. Hvor heldig kan man være når søde børn og venner kommer på besøg og spiser Brostræde-is….?!

Kommende gæst. Vi kan godt hænge det sorte tøj på bøjle og  lære lidt af vores kommende gæster…..!

« 1 of 2 »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *