Ugen der gik – uge 4

Et gennembrud !

Vinduer i facaden:

Det største der er sket i den forløbne uge er uden tvivl, at vi endelig har fået sat de flotte cafevinduer i facaden. Vi er selv SÅ tilfredse, – og at glasset er ”levende” – dvs. trukket ud, så der kommer et flot spil når lyset reflekteres, gør det bare ekstra flot. (som i gamle glas). Vi sender også vores arkitekt en kærlig tanke og takker for hans vedholdenhed i forhold til at få mindre vinduer der følger linjerne i 1.sal. ”Du havde ret Leif, det fungerer !”

Trappe:

Rune har tilbragt en uge på trappen,- og leveret et super flot resultat af sin indsats. Han har restaureret den øverste del af trappen, hvilket har været noget af et puslespil. Der er lavet tilsætninger og fine små reparationer. Han har lavet dørkarm til øverste trappesektion. Og sidst men ikke mindst har han opsat den flotte gamle glasdør på hovedtrappen.

Benjamin har haft travlt med at lave rørvævsarbejde og gips-arbejde i portværelset, så der er klar til at mureren kan pudse væggene, når han vender tilbage i næste uge.

Lem til kælderen:

Den er færdig , – stilladset er fjernet, der er sat kæde på og håndtaget er på vej.

Varme:

Endnu en ”slangetæmmer” har optrådt på pladsen i den forløbne uge. Erling fra Højbjerg VVS har arbejdet med at koble de mange slanger sammen så vi kan få varme på systemet.

Forsikring:

Vi har fået tegnet ny bygningsforsikring. Noget af en opgave. ……!  Det var hverken nemt og absolut heller ikke billigt. Især på nuværende tidspunkt, hvor vi ingen indtægter har,-og alle vil have vores penge !  Både fredningen og hoteldriften fordyrer forsikringen væsentligt. Hvis huset f.eks. brænder skal den (store) merudgift der vil være med at opføre huset ( efter Kulturstyrelsens anvisninger) jo medregnes.

5 thoughts on “Ugen der gik – uge 4

  • Kære Kayne….Er det dig der er derude…… ? Tak for dine rosende ord. Håber du har lyst til at kigge ind en dag, du kommer forbi, – og tag gerne Luie med 😊😊😊

 1. Hej.
  Spændende arbejde og at se udviklingen i det hele.
  Det blir rigtig flot.
  Glæder mig til at se det færdige resultat.
  Hvem betaler endelig hele istandsættelsen?
  Er der meget i ikke har måtte gøre??
  Mvh Ditte engell.

  • Kære Ditte. Tak for dit indlæg, og dejligt at du syntes om det, der nærmer sig det færdige resultat. 😊 Der fulgte et støttebeløb med ejendommen ( fra Kulturstyrelsen) da vi købte den. Beløbet gives for at sikre at fredningkravene overholdes, og fordi det er væsentlig dyrere at restaurere end at nybygge. Vi har som andre husejere taget lån til byggeprojektet og håber at vi kommer i mål. Vi har gode folk “på pladsen” og har selv lagt alt vores arbejdskraft og fritid i projektet, og vi har en rigtig go’ fornemmelse for at det nok skal blive godt ! Vi glæder os helt vild, til den dag vi kan åbne dørene og byde velkommen. Kh. Ulla

  • Ups… Jeg glemt at svare på om der er meget man ikke må. Vi har haft et udemærket samarbejde med Kulturstyrelsen og den arkitekt som Denmark forlangt, at vi har tilknyttet i byggeperioden. Vi oplever ikke at være blevet begrænset, men vores interesser har heller ikke gået i hver sin retning, så det kommer nok meget an på hvordan ens egne ønsker passer sammen med ejendommens fredningsværdien. – og sjovt nok bliver man jo undervejs ret optaget af husets historie og de byggeskikke der har været brugt unde opførelsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *