Ugerne der gik – uge 26 – 27

Uge 26 og 27
Hurraaaaaaa !!!!! Den største og bedste nyhed er at vi har haft besøg af kommunemanden og brandmanden, og vi har fået tilladelse til at åbne. Der er dog et par ting vi skal ordne, men ikke noget stort, og det er vi i gang med, så nu varer det ikke længe før vi slår dørene op.
Atter kan vi skrive male male male….. -det vil ingen ende tage. Hver gang vi tror at NU er vi næsten færdige, skuer øjet et nyt sted der lige mangler. Men hvorom alting er, så er vi faktisk snart færdige med malerarbejdet. Trapperum, gulve, døre og vægge …..! Tapetseret har vi også, det giver en herlig effekt at tapetsere bare en enkelt væg. Det giver varme og karakter til rummene. Male trappe, døre, gulve tapetsere.
Dave vores utrættelige murer har pudset hele væggen til nabogårde, og det er bare blevet så super flot. Jeg gad godt vide hvad er hans arme lavet af ? , – mine ville falde af!
Rune og Benjamin har lagt varme og trægulv i cafeen. Det er hel vildt – pludselig er der et rum og man får en rigtig go` fornemmelse af hvordan fremtiden banker på.
Vi har været i København og kigge på fine gamle arve-møbler hos vores gode venner, og har fået nogle flotte kommoder, spejle og sågar et gammelt ur.
Pernille og Lars løste vores problem med at samle vores kølemontre, lidt dum har man vel lov at føle sig….men tak siger vi,- som troede at der var fejl i leveringen.
Vores gode venner, familien Kragh, har kastet sig ud i et lampeprojekt ud over det sædvanlige. De vil konstruere en lampe af kobberrør, hvor vi kan flytte lamperne som det passer os. Så har vi ingen problemer med lamper der hænger forkert, når vi flytter rundt på bordene i cafeen. Teis og Aia tog hånd om at samle stole til cafeen, en dejlig opgave at få løst.
Vores kaffeleverandør, Peter fra Strandvejsristeriet kom forbi med en masse ting til kaffebrygningen, kværn, varmvands dispenserkaffedimser og gode råd. Så nu glæder vi os bare til at brygge noget go` kaffe.
Rune har med en guds benådet tålmodighed fortsat arbejdet med at få alle låse og håndtag til at fungere. Blandt andet er han draget afsted på sin cykel til Møllebakke-snedkeren Ib Andersen, som med sit håndelag og erfaring kaster sig ud i at slibe gamle nøgler og reparere gamle låse, så de igen kan komme til ære og værdighed i huset..
Benjamin har lavet køkkenskabe i det lille køkken i Portværelset. Det er så sjovt at se hvordan tingene former sig hen af vejen, for med alle de skæve vinkler er det umuligt at se løsningerne på forhånd, men de vokser frem, når man får det i hænderne.
Vores gode veninde Lisbeth har været og brugt en hel dag på at skrubbe og skure. Vinduer er pudset og køkkenting til gæste-køkkenerne, er vasket af og klar til ibrugtagning.
Vi har indgået et samarbejde med ”Elsinore wedding”, så nu håber vi at få en masse forelskede brudepar som gæster i fremtiden.
På fredag afprøver vi ”hotellet” og holder middag og overnatning for vores håndværkere.
Sidst men ikke mindst kan I få et lille ” kig indenfor”.

« 1 of 2 »

Ugen der gik – uge 24

Male, male male……!

Travlheden fortsætter, og man kan dårligt skelne den ene dag fra den anden. Men når man så sidder og skal lave nyhedsbrev og kigger blot et par uger tilbage, er det alligevel utroligt så meget der er nået og sket på få uger. Og hvor er vi heldige at vi er velsignet med de bedste håndværkere og venner …..ever!

Male, male, male

Sig mig er der overhovedet noget i det her hus der ikke skal males  ? ( 3 gange) Hver gang vi er færdige med noget, får vi øje på noget nyt. Skabe, paneler, døre, vægge, gulve, møbler – you name it! Men det bliver susende flot, og når gulvene er malet samler det hele sig på smukkeste vis.

Portværelset.                                                                                                                                                                  Vi har kastet sig over det aller-aller sidste værelse, -portværelset/lejligheden. Pernille og Karin maler og Benjamin er snart færdig med at ”bygge” det mindste og mest nuttede lille køkken.

Cafekøkken:

Det er SÅ vildt hvor meget arbejde og hvor mange beslutninger der ligger i at skulle åbne et køkken. Men i ugerne der er gået, er der blevet handlet ind hos Ken Storkøkken, i Inco i Ikea. Næste udfordring bliver så hvor og hvordan vi får plads til det hele….? Selve køkkenet maskiner og stål hylder og bordplader er nu i hus, og der har været en montør som har fået det meste på plads. Vi er registreret hos fødevarestyrelsen.

Der er dog stadig et par ting der driller. En montre der ikke kan samles, en ovn der skal byttes, et vaskebord der er for kort, en fedtudskiller der endnu ikke er kommet….. osv osv.

Cafeen:

Så er cafegulvet brækket op Rune, Benajamin, og Ove har nu brandsikret etageadskillesen og så er især Rune i gang med at isolere, lægge gulvvarme og endelig at lægge selve gulvet.

Lydprøve:

Birte og hendes kollega fra Lydconsulting har i den forløbne uge været her og lave lydprøve, et  bygge-tilladelses-krav. Vi har endnu ikke modtaget resultatet, men de foreløbige meldinger lød på at vi er lykkedes godt med etageadskillesen.

Brandsikring:

Falck har været her igen for at justere tegninger til nødplan. Så nu afventer vi tegningerne. Som gerne skal hænge klar inden vi forhåbentlig får besøg af Kommunemanden og Brandmanden ( til godkendelse) i næste uge.

Forsikring:

Så har vi også fået tegnet de nødvendige forsikringer på personale, inventar, driftstab osv. Uha siger jeg bare…

Besøg

Ud over en masse små-besøg har vi haft æren af at have besøg af 44 medarbejdere fra Frilandsmuseet. Vejret var godt så der var plads til alle og en snak i gården efter rundvisningen. Og i søndags trak vi stikket ud og tog, på et længe savnet familiebesøg, til Kolding.

« 1 of 2 »

Ugen der gik – uge 23

Sommer i Stengade

Sol, sommer og søde venner på besøg = Brostræde is…..Uhmmmm

ALLE  spør`: ” Hvornår er I færdige ? Hvornår åbner I?” Og hvor ville vi gerne svare: ” I morgen !”                  Men desværre….man tror det er løgn. Hele tiden syntes vi at NU er vi lige ved at være der, og så mangler der alligevel en masse. Men alle knokler ufortrødent videre, så vi da for pokker snart kan åbne.

Murerarbejde: Dave og Thorbjørn er gået i gang med ”nabomuren”, der er lavet de smukkeste ler-pudsede lofter i cafeen og dave har i går sat de sidste fliser op i køkkenet.

Vinyl-manden: Der er nu lagt vinyl på køkkengulvet, super flot. Nu står det så utålmodigt og venter på at alle køkkenmaskiner ankommer.

Snedkerne: Rune og Benjamin er stadig lidt over det hele. Panelvægge i Port-rummet og det sidste værelse er sat op, der er lavet hylder til skabe, og også det komplicerede trappetrin til port-værelset er blevet lavet, og sikkert en del mere jeg bare ikke kan huske.

Malerholdet: Pernille, Merve, Karin, Benjamin, Ove og jeg selv knokler på med malerarbejdet. Der er MEGET og det tager TID, men til gengæld bliver det susende flot.

Brandmateriel: Falck har været her og opsat alt brandmateriel, så mangler vi bare tegningerne der skal illustrere nødudgange og udstyr.

Rundvisning: Og så var vi heldige at Bymuseet syntes vi var et besøg værd. Så i løbet af dagen kom 2 grupper og blev vist rundt.

Prissætning……uf siger jeg bare! Det er ikke noget for mig ! Men slippe gør man jo ikke. Jeg har forsøgt at orientere mig i hvad øvrige sammenlignelige udbydere tager for deres værelser og møde-pakker. Og så har jeg været heldig at få hjælp af en lokal hotel direktør.

Alkoholbevilling: I skulle prøve det…..! Det er ikke for almindelige mennesker. Vi har haft en revisor til at hjælpe med selve ansøgningen, budget og likviditetsbudget. Derudover skal man aflevere 100vis af dokumenter. Vielsesattest, interessentskabskontrakt ( selv om det ikke er lovpligtigt at man har en sådan), pasfoto, dokumentation fra bank om eget likvid indskud, lånedokumenter, skøde, forhåndstilladelse fra kommunen, konceptbeskrivelse, ansøgning om udendørsservering, årsopgørelser for en selv + ægtefælle. Og så skal vi begge ( pga interessetselskab) lave en fuld ansøgning begge to….! Det kan man altså godt blive lidt presset af, det tager en masse tid, som man ikke har…..!

Så meget godt i vente: Jubiii vi fået ansat Rikke som kok i vores kommende køkken.  Hun starter efter sin ferie i slutningen af juli. Hun er super sød og hvis hun er lige så dygtig som vi tror, blir` det susende godt. Vi kan næsten ikke vente…..!

Ugerne der gik – uge 20, 21 og 22

Hold nu op…..Hvor har vi drevet rovdrift på familie, venner og håndværkere i de sidste par uger.

Til gengæld er det helt vildt så meget vi har nået. Vi har ansat nogle ekstra hænder, og det har været en stor hjælp.

Døre, skabe, bordplader, panelvægge, vinduesinddækninger og meget mere har krævet omtanke og håndelag fra Rune, Benjamin og Ole som har målt, savet og tænkt. Der findes ingen rette vinkler i dette hus, og når materialerne også helst skal genanvendes, så kræver det sin mand. Og så ikke at forglemme den kæmpe opgave det var at få bøvlet låse og håndtag til rette i alle døre……!

En søn kom forbi… Asger forbarmede sig over sine travle forældre og kom af flere omgange og gav en hånd med. Han er i snedkerlære, så også han har været udfordret med skæve vinkler og masser af arbejde.

Møllebakke-snedkeren (Ib Andersen) kom forbi – og hen over kaffen lod han os forstå at han allerede havde lavet en del af det arbejde som ellers ventede forude. Blandt andet havde han savet alle træ-fliserne til portrummet. Og de er så flotte at man får tårer i øjnene….

Henry vores elektriker er næsten flyttet ind. Han har arbejdet dybt koncentreret og på højtryk for at samle ”alle tråde” og i den seneste periode er der kommet færre og færre forlængerledninger og flere og flere lamper – MED LYS !

Administration,- jeg selv har forsøgt at få styr på alt det administrative, koordinere indkøb, leveringer og få styr på hvad vi skal bruge i vores kommende ”virksomhed”. Det er noget af en opgave at finde, vælge og beslutte alt omkring inventar, av-udstyr, dyner, sengelinned, håndklæder, hudplejeprodukter,  osv, osv.

Myretue -nogle dage har gården og huset, mest af alt mindet om en myretue og det har vrimlet med håndværkere.. Låsesmede der har opsat kode-låse i tre døre, elektrikeren, blikkenslageren har også knoklet for at få alle toiletter og vandhaner på plads, og det er lykkedes. ….! Vi har købt vandhaner ved ZEROMIX, som producerer vandhaner helt uden bly og nikkel. Tonny fra Gunoes har været og installere internetforbindelsen. Jeg skal da ellers hilse og sige vi har haft problemer med YouSee, SÅ irriterende, bl.a fordi hver gang man ringer, får man en ny medarbejder i røret, og de nedlægger og opretter vores abonnement adskillige gange, uden at hverken de eller vi forstår. …… ÆV,- nå men nu fungerer det heldigvis!

Døre retur fra brandsikring. I sidst uge fik vi alle døre retur, efter de er blevet brandmalet. Det var lidt skuffende, da flere f dørene så ud som om de var malet med en grov kalkkost. Men hovedsagen er at de kan sikre i tilfælde af brand.

Så kom sengene. Torsdag i sidst uge blev der leveret senge og cafestole,- vi var ved at drukne, men nu er sengene samlet og fordelt på værelserne, så må vi rykke lidt rundt med dem, indtil vi er færdige med værelserne.  Vi begynder så småt at kunne danne billeder af huset i fremtiden.

Vennehjæp så det basker….. Der er kalket, gjort rent,  taget mål til en helt speciel cafe-lampe-løsning, bagt brød og lavet mad, hentet pizza, tapetseret, poleret og samlet prismelysekroner, gården er ryddet op og ordnet, møbler er malet, skabslåger slebet, lofter og vægge malet, rullegardiner er lavet, træfliser lagt i portrummet, og så er der lavet kaffe og vasket op, lavet kaffe og vasket op og lavet kaffe og vasket op og vasket op og…..

Før og efter…………….. (foto af gården) Onsdag aften blev huset tømt for alt ……malerbøtter, pap byggematerialer, værktøj osv osv. Der skulle støvsuges og gøres rent. Og som naboen sagde, da hun kiggede ned i gården den næste morgen. Der må have været en engel forbi……!”

Generalprøve. Mine tidligere kollegaer har koblet mit gamle job til mit nye. De holdt nemlig kursusdag hos os, og det var en fantastisk oplevelse for mig, at det netop var dem der var vores første ”gæster”. Det gik super godt og både de og vi var glade.

Guldsmeden. I torsdags var vi inviteret til ”sparrings-besøg” hos Guldsmeden på et af deres hoteller i København (økologisk hotelkæde). Det var så inspirerende og de delte gavmildt ud af deres viden, madopskrifter, gode ideer osv. Og så fik vi også en forygende dejlig morgenmad.

Kok til cafeen. I fredags havde vi ansættelsessamtale med 5 ansøgere til vores ledige kokke-stilling. Karin som allerede er ansat havde fået hendes tidligere kollega og kok til at deltage i samtalerne, for at bidrage med køkkenfaglige spørgsmål. Så også den dag var til stor glæde og inspiration for os. Og på mandag ved vi forhåbentlig hvem der bliver vores kommende kok i cafeen.

Sommer i gården. Hvor heldig kan man være når søde børn og venner kommer på besøg og spiser Brostræde-is….?!

Kommende gæst. Vi kan godt hænge det sorte tøj på bøjle og  lære lidt af vores kommende gæster…..!

« 1 of 2 »

Ugerne der gik – uge 18 – 19

Følg med i den sidste hektiske tid….

 • Det går over stok og sten og vi har nu været så heldige af få endnu en snedker på pladsen. Velkommen til Ole. Der er rigtig meget snedkerarbejde der skal klares før vi for alvor kan fatte malerpenslen og sætte prikken over i`et.
 • Morten har en gudsbenådet tålmodighed. Han spartler og sliber og spartler og sliber, så alt vores træværk bliver simpelthen så fint, blødt og susende flot.
 • Rune, Benjamin og nu Ole er fuldt ud beskæftiget med at sætte paneler op ved, døre vinduer, og gulve, lave de sidste skabe, lægge det sidste gulv, skære bordplader til 5 køkkener osv. osv.
 • Dave har vel snart sort bælte i fliselægning. Han har gang i fliser i køkken, cafe og flere badeværelser. Om en dags tid vil de alle være færdige. Læg lige mærke til hvordan ”opkanten” på de røde fliser følger det vandrette mønster……! That our man.
 • Vores Møllebakke-snedker har leveret de fineste kopier af nogle dupper til vores smukke gamle trappedør.
 • Henry vores elektriker arbejder på højtryk for at få ledniger og alle vores forskellige behov, til at gå op i en højere enhed. Og det er ikke altid lige nemt, ….. for bedst som det hele er lavet,- kommer vi eller en anden håndværker og laver om på tingene… og så må der ændres og tænkes nye løsninger….!
 • Jens og Henrik, vores vvs folk, har også stået på hovedet for at hjælpe os, da vi har måttet lave nogle ændringer i rørføringer, for at kunne imødekomme brandsikringskravene i kælderen.
 • Bjørn (en stor røremaskine) er ankommet, så nu varer det ikke længe før det er melstøv i stedet for murerstøv der hersker i køkkenet.
 • I dag er mødelokalet på anden sal endelig blevet færdigt, og vi er rigtig tilfredse med resultatetet. Vi håber at det i fremtiden, vil blive den perfekte ramme for møder og arrangementer.
 • Rigtige venner…..Hvor glad blir` man lige når ens venner ringer og siger: Vi kommer i morgen og hjælper med at kalke det sidste af gården. Som sagt så gjort, – tak !

Og vores gode naboveninde der lige kommer ind og ordner lidt hist og her. …….. og der er meget der skal ordnes, før vi kan slå dørene op – men hvert minut udnyttes og det nærmer sig.

 • Kaffepriser; ja nu begynder jeg at forstå hvorfor en kop kaffe koster 30 kr. ….! (Fedtudskiller 18.000 kr., lydprøve 11.000 kr., Brandsikring og redningsudstyr, for bare lige at nævne nogle af de sidst tilkomne udgifter, som vi ikke lige havde tænkt på. )

Ugen der gik – uge 17

Hvor har vi bare susende travlt……

Fotosession

Ugen sjoveste oplevelse var nok, da vi sammen med Jacob som laver vores hjemmeside, hans fotograf Christina, Karin og ut. lavede ”snydefotos” til ”PR-postkort” og hjemmeside. Det er utroligt hvad der kunne lade sig gøre midt i alt byggerodet. Det blev super godt, og det giver masser af go` energi at få en fornemmelse af hvordan det kan blive.

Køkkenet

Der arbejdes med menukortet, ligesom der vælges og plantes krydderurter,- uhmmm….

Duer

Jeg tror de fleste af de duer der har bet her engang har fundet nye steder at bo, men der er et par som vedholdende har forsøgt at skaffe sig adgang til huset ( som jo egentlig var deres). Så snart et vindue stod åbent, forsøgte de at komme ind, hvilket også lykkedes for en kort bemærkning. De har dog måtte opgive at bygge rede her, – og er fløjet…..!

Cafekøkken

Hold da op, hvad det kræver….. det er ikke småting. Og alle mand arbejder på sagen.  Kens Storkøkken med indretning og forslag til køb af inventar, maskiner etc. Ove, Benjamin og Dave med vægge og gulve. Blikkenslageren med varme og vand, og elektrikeren med alle elinstallationerne

Og så alt det andet….

Morten er overalt med spartel og grundmaling, – heldigvis J

Rune har været hos Møllebakke-snedkeren og sammen har de lavet mængder af lister og paneler til vinduer og gulve, – så flotte.

Dave har med to halv rør-agtige ting, lavet en tro kopi af den gamle stuk i Rokokoværelset. Han kan alt den mand,- hvor er vi heldige.

Ugen der gik – uge 16

En forrygende St. Bededagsferie.

Vi holdte på opfordring fra nogle venner ”Dugnad” som betyder at ens venner kommer og viser hvad de duer til…. Og minsandten om de ikke dukkede talstærkt op. Og så skete der ting og sager, – overalt!!  Der blev skruet, spartlet, slebet, malet og sidst men ikke mindst havde Anne og Kurt sørget for mad, kage, varme hveder osv. til hele fredagen, – det var luksus! Og vi fik den bedste rabarberkage ever…..!

Ugen der gik – uge 15

En uge med solskin og masser af folk på pladsen

Møbelpolstring

Vores søde nabo-veninde kom og hjalp med at ombetrække nogle gamle stole. Hun valgte en go`dag, det var solskin så både kaffepause og polstring kunne foregå i gården J

Cafekøkken

Ove har fået ryddet værkstedet i det område hvor vores kommende Cafekøkken skal indrettes. Vi har sat plader og arla-kasser op, så vi kan fornemme hvor borde og maskiner skal stå.

Vi har sammen med kokken holdt møde med Jacob fra Ken Storkøkken, og efter en del snak og kreative indslag, tror vi at vi har vi fundet den helt perfekte indretning.  – Så nu har vi ( og køkkenfirmaet )susende  travlt.

Rokokoværelset.

Rune er gået i gang med at ”beklæde” det fine gamle Rokokoværelse. Det lykkedes jo desværre ikke at få støtte til at sætte det i stand, det er hulens dyrt…..! Så nu bliver det dækket forsigtigt til. Så måske den kommende ejer ( som ikke skal restaurere en hel ejendom) kan pakke det ud, og sætte det i stand. Vi vil forsøge at lade et stykke af væggen stå synlig – som en lille historisk fortælling.

Køkkener

Benjamin er stadig ihærdig med at få alle køkkener færdige. Det er noget af et puslespil at finde hængser til alle låger, og få det hele til at passe sammen.

Murerarbejde

Dave har sat og lagt fliser i portværelset, og er nu færdig med pudsearbejdet i det lille trapperum og portkøkkenet. Og jeg har gjort klar til at han kan fuge 3 badeværelser. Arbejde har vi nok af…..

El

Henry har været her og går stille og roligt rundt og får styr på de mange kabler og ledninger der er trukket. Også han er ved at arbejde sig ud til ”det sidste lag”.

Papirarbejde

Hjæææælp……..! Jeg vil hellere ud at male ………….! Jeg er ved at drukne pc og papir. Alkoholbevilling, regnskab, udendørsservering, hjemmeside, ansættelseskontrakter, pr og bookingsider der skal undersøges, osv. osv.  Og så er det jo også nu det for alvor går løs med at bestemme og bestille inventar, men spændende og sjovt er det jo også at skulle i gang med at sætte prikken over ièt